Σε εθελοντικό καθαρισμό στη Βραυρώνα συμμετείχε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος
Τη βασική του δέσμευση για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος επιβεβαίωσε εμπράκτως για ακόμη μια φορά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος συμμετέχοντας στον εθελοντικό καθαρισμό του υδροβιότοπου στη Βραυρώνα την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019.
Η ελληνική βιομηχανία πλαστικών, την οποία εκπροσωπεί ο Σ.Β.Π.Ε. και τα μέλη του, έχει ως κύρια προτεραιότητα του τη διασφάλιση της αποφυγής διαρροής πλαστικών προς το περιβάλλον.
Με τη συμμετοχή του σε δράσεις σαν τον εθελοντικό καθαρισμό στην Βραυρώνα αποδεικνύει εμπράκτως ότι αποτελεί μέρος της λύσης προς την κατεύθυνση των μηδενικών αποβλήτων (zero waste) στη χώρα μας.
Τον εθελοντικό καθαρισμό διοργάνωσε το Δίκτυο Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον.
Από πλευράς του «Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος» παραβρέθηκαν στη δράση ο Πρόεδρος του, Βασίλειος Γούναρης και ο Γενικός Γραμματέας, Σωτήριος Κορδας.
«Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον. Η παρουσία μας εδώ θέλει να επισφραγίσει τον κοινό μας στόχο. Την προστασία του περιβάλλοντος.
Όλοι στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος έχουμε την πεποίθηση ότι τα πλαστικά δεν ανήκουν στο περιβάλλον και εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες να εκπληρωθεί ο στόχος του zero waste.
Η βιομηχανία των πλαστικών επιθυμεί να αποδείξει σε όλους σας με τη συμμετοχή σε δράσεις σαν αυτή ότι αποτελεί μέρος της λύσης. Αυτή η πρωτοβουλία θα είναι η αρχή μιας σειράς κοινών δράσεων, που βρίσκονται στον σχεδιασμό του Σ.Β.Π.Ε.» δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδος, Βασίλειος Γούναρης
Την δράση υποστήριξαν εταιρείες της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών όπως οι : «BASF», «Orbit», «Προκος».
Από την πλευρά του Δικτύου Συνεργασίας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον συμμετείχαν οργανώσεις όπως το «Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη», η «Helmpepa», η «Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης», η «Μεσόγειος SOS», το «iSea», το «The People’s Trust», το «Let’s Do It Greece», το «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο», η «Medasset», το «ΕΛΚΕΘΕ», το «Ίδρυμα Λαμπράκη» και το πρόγραμμα «BlueCycle» με το οποίο συνεργάζεται ο Σ.Β.Π.Ε.
Τα απορρίμματα συλλέχθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (ΕΕΑΑ).
Ο υδροβιότοπος στη Βραυρώνα είναι ένα από τα πιο σημαντικά καταφύγια άγριας ζωής της Αττικής, σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων από την Αθήνα, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει το υπέροχο τοπίο με την πλούσια ιστορία.
Για να παραμείνει στη σημερινή κατάσταση χρειάζεται συχνούς καθαρισμούς, που θα απομακρύνουν τα απόβλητα, τα οποία δεν έχουν απορριφθεί ορθά από την ανθρώπινη δραστηριότητα